Zločinac Šešelj brani Čovićevo ‘legitimno predstavljanje’ i proziva Komšića

 Zločinac Šešelj brani Čovićevo ‘legitimno predstavljanje’ i proziva Komšića

Osuđeni ratni zločinac i lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da bi “muslimani u Sarajevu” danas željeli da za srpske kadrove postavljaju podobne Srbe kao što su to radili sedamdesetih godina prošlog stoljeća i kao što to sada čine sa predstavnicima hrvatskog naroda, za šta je primjer Željko Komšić, prenose srbijanski mediji.

Kada su ojačali politički, i kada je proglašena muslimanska nacija 1971. godine, formalno je bio reciprocitet, ali su oni postavljali kadrove. Nijedan sposoban, obrazovan Srbin nije bio na funkciji. I sada bi pronašli kandidate kao Mladena Ivanića, koji je engleski čovjek, Vukotu Govedaricu…”, rekao je Šešelj za TV Pink, televiziju blisku režimu njegovog “političkog sina”, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentirajući maligni uticaj Rusije na Balkanu kojeg Pink nazova “navodnim”, Šešelj je rekao da je “potrebno da Rusija bude što prisutnija, kako vojno, tako i politički, jer je to u stvari zdrav uticaj”.

“Sve maligno dolazi sa Zapada”, rekao je Šešelj.

Šešelj je naveo da je ruska pomoć Srbiji po pitanju Kosova “neprocjenjiva, ali i da je Srbija pouzdan oslonac Rusije u Evropi”.

On se nada da će Srbija na sastanku predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi uspjeti da dobije povoljnu cijenu za plin.

“Ja bih bio srećan ako bi to bilo 350, pa i do 400 dolara. Da nam to učine. Ima više razloga da nam to učini, mi smo pouzdan oslonac Rusije u Evropi”, rekao je Šešelj.