“Zelene beretke” na međuentitetskoj liniji oko Sarajeva organizuju proteste 9. januara

 “Zelene beretke” na međuentitetskoj liniji oko Sarajeva organizuju proteste 9. januara

Udruženje “Zelene beretke” poslali su zvaničan zahtjev zaustavljanja saobraćaja zbog protesta koji se planiraju organizovati 9. januara u trajanju od 8 do 19 sati.

Nakon što su se predstavnici boračkih udruženja i nevladinih organizacija iz Sarajeva jučer obratili javnosti povodom najave obilježavanja neustavnog Dana RS-a u Istočnom Sarajevu, danas je udruženje “Zelene beretke” i zvanično poslalo zahtjev MUP-u KS da se zaustavi saobraćaj radi organiziranja protesta 9. januara.

U zahtjevu traže da se 9. januara zaustavi saobraćaj u ulicama:
Tranzitna cesta izlaz iz Sarajeva prema Palama raskrsnica skretanje za Koziju ćupriju, Derviša Numića na samom vrhu ulice izlaz prema Lukavici,

Želimira Vidovića Kelija pravac prema Lukavici sama granica entiteta, Bulevar Mimar Sinana pravac prema Lukavici prelaz prema entitetu RS, Kurta Schorka pravac prema Lukavici prelaz prema entitetu RS,

Put Famosa pravac prema Lukavici prelaz prema entitetu RS.

Podsjećamo da je Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja Zelene beretke, jučer na press konfereciji upozorio javnost da će pozvati narod na postavljanje barikada na administrativnoj liniji entiteta.

Na tu izjavu reagovao je MUP KS. Istakli su kako su se u javnom prostoru posljednjih nekoliko dana pojavile informacije koje su izazvale pažnju i određenu zabrinutost građana. Apelovao je na udruženja da ne doprinose kreiranju atmosfere straha.