Vulin: Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gde god oni budu živeli

 Vulin: Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gde god oni budu živeli

Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje srpskog sveta, da objedini Srbe gde god oni budu živeli, rekao je Aleksandar Vulin na skupu obeležavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kome je prisustvovao i predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić. Da se to ostvari, kako kaže, moguće je samo ako je Srbija uspešna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora, dodao je on, da se nastavi politika Aleksandra Vučića.

„Jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo „Oluje“ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj deci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će verovati, da ih drugi puštaju tamo gde su im pretke puštali… Narod koji ima iskustvo da kad nema svog vojnika, svog policijca i sudiju, nema pravo. Nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od srpskog sveta. A da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspešna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gde god živeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo“, rekao je prisutnima Vulin.

„Vulin mi je više od koalicionog partnera“

Sledeći izbori su prekretnica za budućnost, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da će se na izborima pokazati da li će Srbija da ide u budućnost ili u prošlost.

Vaš pokret ne vidim kao koalicione partnere, već kao saborce za jaku, modernu i slobodnu Srbiju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je bio počasni gost na svečanosti povodom obeležavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista. Računamo na vašu borbenost i vašu snagu, kao što vi možete da računate na našu snagu, kolegijalnost, odgovornost, ozbiljnost, rekao je okupljenim članovima Pokreta socijalista. Ne postoje laki izbori, zato za te izbore moramo da se pripremimo, poručio im je.

„Bićemo pritisnuti sa svih strana – osim onih iznutra, tajkuna, koji su pljačkali našu zemlju i uništili, „glavu našu“ i glavu naše dece, tražiće najgori u Srbiji, ali i neki spolja. A ja ne želim da se udvaram i da se dodvoravam i ne želim da sarađujem sa onima koji imaju svoje nalogodavce, svoje naredbodavce, svoje gazde i koji primaju novac u inostranstvu. Jedini naš gazda sme da bude Srbija i njeni građani, a ne interesuju me ni ambasadori ni njihovi ministri ni bilo ko drugi“, naveo je.

N1 Srbija