VUČIĆEVI MEDIJI U TRANSU: „Schmidtu su dani odbrojani; Dodik ide kod Putina da SRUŠI VISOKOG PREDSTAVNIKA“

 VUČIĆEVI MEDIJI U TRANSU: „Schmidtu su dani odbrojani; Dodik ide kod Putina da SRUŠI VISOKOG PREDSTAVNIKA“

Da se godinama vodi konstantna udružena kampanja na destabilizaciji regiona, s posebnim akcentom na Bosnu i Hercegovinu od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika svima je jasno.

Ovoga puta karte su otkrili mediji pod kontrolom predsjednika Srbije, pa tako beogradski „Informer“ donosi naslov sljedećeg sadržaja: „Schmidtu su dani odbrojani. Dodik ide kod Putina da SRUŠI VISOKOG PREDSTAVNIKA“

„Informer“ se referira na intervju Milorada Dodika za ruski „Sputnjik“, te osim hvalospijeva na račun Dodika, podilazi i predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, za kojeg i sam Dodik kaže kako, za razliku od Zapada, koji ga uvijek za nešto uvjetuje, kada ode u Rusiju uvijek ga dočekaju „raširenih ruku“.

-Uvijek se radujem kad idem u Rusiju. Kad odete negdje na Zapad odmah počnu da zahtijevaju od vas. Kad odete kod Putina on pita – kako mogu pomoći. I to su dramatične razlike, kazao je pred odlazak u Moskvu Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Dodik u intervjuu za Sputnjik, odbacuje tvrdnje da svojim inicijativama samo sprovodi plan smišljen u Srbiji i Rusiji. Kako ističe, Putin mu nikad nije rekao da ovdje treba da sprovodi neku revoluciju nego da podržava teritorijalni integritet i ustavno uređenje BiH, a to znači dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

-Ako ja mogu oslabiti Evropu koja i ne postoji kao neka sila. Usput, ta ista Evropa radi sa Rusijom. Njemačke privrednike srećem kad odem u Rusiju. Postoje ti otvoreni kanali bez obzira što je Njemačka prednjačila da se Rusiji uvedu neke sankcije. Eto mi nismo iako su tražili. Ja kao član Predsjedništva nisam dao saglasnost da se Rusiji uvedu sankcije koje je uvela EU, kazao je Dodik u intervjuu „Sputnjiku“.

Dodik je rekao da je ponosan na to što ima dobar odnos s Vučićem i Putinom, Viktorom Orbanom i nekim drugim predsjednicima, odličnu saradnju sa Kinom, što može da sarađuje sa ljudima iz Hrvatske i Slovenije…

Naravno, Dodik je zaboravio da kod Putina ništa nije besplatno, u što se nebrojeno puta do sada uvjerio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a njegov odlazak u Moskvu po Putinovu podršku još je jedan u nizu pokušaja da stanje prikaže potpuno suprotno od onoga kakvo jeste. Naslovnica „Informera“ dovoljno govori o sprezi Vučića i Dodika, ključnih političara zaduženih za destabilizaciju na Zapadnom Balkanu.

(SB)