VUČIĆEV AGRESIVNI MINISTAR OTVORENO PROVOCIRA: “Kažu Evropa bez granica. Što onda među Srbima mora da bude granica”

 VUČIĆEV AGRESIVNI MINISTAR OTVORENO PROVOCIRA: “Kažu Evropa bez granica. Što onda među Srbima mora da bude granica”

Na Drini kod Bratunca danas je otvoren most “Bratoljub” koji ovu općinu spaja sa susjednom Ljubovijom, kao i zajednički granični prijelaz i carinski terminal Bosne i Hercegovine i Srbije.

Izgradnja “Bratoljuba”, čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona eura.

Kod mosta preko Drine početkom aprila prošle godine počela je izgradnja graničnog prijelaza čiji je investitor Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Ti radovi, čija je vrijednost 14,5 miliona KM, završeni su prije skoro dva mjeseca, obavljen je tehnički prijem i pribavljene su sve dozvole i potpisani sporazumi za početak rada graničnog prijelaza.

Novi granični prijelaz bit će zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije. Bit će to međunarodni granični prijelaz prvog reda na kojem će biti dozvoljen i promet robe koja podliježe inspekcijskom nadzoru.

Međutim, ni ovaj događaj nije spriječio Aleksandara Vulina, ministra unutrašnjih poslova Srbije, da provocira šireći mantru o “srpskom svetu” te je kazao na današnjem otvaranju mosta “Bratoljub” koji spaja Bratunac i Ljuboviju, da je ovaj most nada.

“Dok Srbiju vodi predsjednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, pomagana. Gde god treba i kad god treba. I nije to samo bratska ljubav, već to se na ovakvim primerima pokazuje, da je to život. Svaka potreba Republike Srpske je potreba Republike Srbije”, kazao je.

Smatra da je ovo prilika da se pokaže da između braće ne može biti granica.

“Kad god pričamo o Evropi, kažu Evropa bez granica. Što onda među Srbima mora da bude granica”, istakao je Vulin.