Višković: Predstojeći odgovor Republike Srpske prelomni trenutak za njenu sudbinu

 Višković: Predstojeći odgovor Republike Srpske prelomni trenutak za njenu sudbinu

Sramno nametanje odluke o dopuni Krivičnog zakona BiH i predstojeći odgovor institucija Republike Srpske predstavlja prelomni trenutak za dalju sudbinu Republike Srpske i očuvanje njenog suvereniteta, izjavio je Srni predsjednik Vlade Radovan Višković

“Institucije Republike Srpske će u narednim danima preduzeti niz poteza koji će im jasno staviti do znanja da BiH ne može dalje da funkcioniše na ovaj način. To neće biti samo izraz volje političkog vođstva Repubike Srpske, nego, uvjeren sam, jedinstven stav naših građana”, ocijenio je predsjednik Vlade.

U reagovanju na odluku odlazećeg visokog predstavnika, predsjednik Vlade pozvao je sve političke snage u Republici Srpskoj da prevaziđu međusobne razlike i iskažu nepokolebljivo jedinstvo, braneći na taj način pravo svakog čovjeka da slobodno iznosi svoje mišljenje.

“Vjerujem u to da će sve političke partije u Republici Srpskoj, bez obzira na naše unutrašnje političke razlike, prepoznati značaj ovog trenutka i stati u odbranu prava da iznosimo istinu. Nikada kao prije potrebno nam je jedinstvo i unutrašnji konsensuz o tome da je ovo crvena linija koju neće preći”, naglasio je Višković.

Višković je naveo da bi u slučaju primjene neustavno nametnutih zakonskih dopuna, u Sarajevu morali da procesuiraju milion stanovnika Republike Srpske koji ne žele da neistinu prihvate kao istinu.