VEDAD IBIŠEVIĆ KLANJAO DŽENAZU U POTOČARIMA: “Imao sam sreće da nisam bio jedan od tih ljudi”

 VEDAD IBIŠEVIĆ KLANJAO DŽENAZU U POTOČARIMA: “Imao sam sreće da nisam bio jedan od tih ljudi”

Vedad Ibišević, nekadašnji uspješni reprezentativac Bosne i Hercegovine u nogometu, danas je bio među brojnim ljudima koji su posjetili Potočare i klanjali dženazu za 19 identifikovanih žrtava genocida.

Ibišević je među članovima porodica i mnogim drugim ljudima danas klanjao dženazu i odao počast svim žrtvama koje su ukopane u Potočarima.

Inače, Ibišević je 1992. godine bio prognanik iz Vlasenice i važi za čovjeka koji je često u svojim izjavama spominjao Srebrenicu i naglasio kako je za njega ona bolna tačka i da ga često prođe jeza kada je se sjeti.

Osim toga, često upućuje donacije, organizuje ifatri u ramazanu, ali i druge vrste pomoći ljudima koji žive na tom području.

Bolna tačka

Tako je on odlučio finansirati iftar svim učesnicima Marša mira, puta od Nezuka do Memorijalnog centra Potočari kada je obilježena 20. godišnjica od genocida nad Bošnjacima u tada zaštićenoj zoni UN-a Srebrenici.

“Nikada nisam bio u Maršu mira. Posjetio sam mezarje u Potočarima. Srebrenica je i moja bolna tačka, kao i bolna tačka svih Bošnjaka, posebno nas Podrinjaca. Emotivan sam, pa nekada o svemu tome puno razmišljam. Imao sam sreće da nisam bio jedan od tih ljudi koji su ubijeni u Podrinju, što se moglo desiti 1992. godine. Vezan sam za svoj kraj i normalno da me na poseban način pogađa sve što se desilo mom narodu u proteklom ratu, pa koliko mogu pokušavam pomoći”, kazao je Ibišević u jednom od ranijih razgovora za N1, prenosi Pressmedia.ba.