U Srebrenici održan bajramski prijem: “Gradimo bolju budućnost”

 U Srebrenici održan bajramski prijem: “Gradimo bolju budućnost”

U Srebrenici su danas zamjenik načelnika opštine Srebrenica Hamdija Fejzić i predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković upriličili prijem povodom Kurban – bajrama.

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković, kazao je okupljenima, da danas na jedan prijateljski i komšijski način žele proslaviti blagdan koji traje četiri dana.

Zajednički život

“Bajram je najveći bošnjački praznik na koji mi otvaramo srca svojim bližima i komšijama, i sa onima kojima dijelimo život. Naša poruka je danas da ispružimo ruku svima vama, posebno vama koji dolazite iz drugih konfesija i što ste došli da sa nam obilježite ovaj veliki praznik. Želim da svima nama naše razlike budu nešto što donosimo kao vrijednost u naš zajednički život, a naše sličnosti da budu naša šansa i potencijal, te da gradimo bolju i prosperitetniju budućnost Srebrenice”, istaknuo je u svom obraćanju Duraković.

Prijemu je, između ostalih zvanica, prisustvovao i načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Kazao je da vjerski prijemi treba da se dešavaju, te da ih je i on sam ranije organizovao.

“Svi iskreni Bošnjaci koji su u Srebrenici, znaju moje iskrene namjere kada su u pitanju i oni koji žive ovdje, i da njihovi praznici i njihova osjećanja, i kada je u pitanju obilježavanje stradanja Bošnjaka i Srba, ali i proslava njihovih velikih praznika. Vodio sam računa da čestitam putem naših portala i stranica, ali i putem banera, da li to bio Božić, katolički Božić ili Bajram. Imamo opštinske banere koje svake godine postavljamo nekoliko dana ili dan ranije, zavisno od obaveza jer to rade naše vatrogasne jedinice čestitajući svim našim građanima koji slave u tom trenutku”, istaknuo je Grujičić.

Podsjetimo, u ponedjeljak su postavljene čestitke povodom Kurban-bajrama na ulicama Srebrenice, one su nakon nekoliko sati skinute. Uradila je to Teritorijalna vatrogasna jedinica po naredbi načelnika Mladena Grujičića, ranije je to za N1 potvrdio Duraković. Baner je na kraju postavljen na ugostiteljski objekat.

Izvor: N1