Stanivuković jeo baklavu i dijelio bajram-banku: Lijepa priča ili “šarena laža” za javnost

 Stanivuković jeo baklavu i dijelio bajram-banku: Lijepa priča ili “šarena laža” za javnost

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković povodom Bajrama je razgovarao sa banjalučkim muftijom Nusretom Abdibegovićem, a nakon toga je jeo baklavu i dijelio bajram-banku.

Uživao sam danas u druženju i razgovoru sa nekoliko banjalučkih porodica koje danas obilježavaju Ramazanski bajram. Hvala domaćinima na gostoprimstvu, na tome što su nas upoznali sa prelijepim običajima, ali i na tome što smo zajedno poslali snažnu poruku da je Banja Luka siguran grad, grad u kome možemo da živimo zajedno.

Ovo je samo početak jedne lijepe i duge tradicije, ali i njegovanja prijateljskih odnosa”, poručio je Stanivuković.

Iskrena priča ili “šarena laža” za javnost

Iskrena priča ili slikanje za javnost neka prosude oni koji su imali priliku da vide Draškovo slikanje sa četničkom zastavom u Foči ili javno negiranje genocida u Srebrenici gostujući na televiziji kod Senada Hadžifejzovića.

U njegove lijepe namjere neki možda i ne bi sumnjali, da skoro nije proglasio Banja Luku srpskim gradom, misleći pri tome da ona ponajprije pripada Srbima, pa tek onda valjda i nekolicini nesrba koji se se vratili poslije etničkog čišćenja devedesetih.  Zajednička budućnost naroda u BiH je nužnost, ali se ona ne može graditi “zaobilazeći” fundamentalna pitanja kao što su nepriznavanje sudskih presuda ili veličanje osuđenih ratnih zločinaca.

Bošnjaci možda imaju i najviše interesa za zajedničku budućnost naroda u BiH, ali oni ne bi trebali imati opravdanje da po svaku cijenu zaborave prošlost pod pretpostavkom da je to jedini način da se krene naprijed jer je takvo zaboravljanje prošlosti jednako opasno kao i druge akcije koje su usmjerene na to da ova se ova država jednog dana podijeli.

Bosnjaci.info