SRAMNE I FAŠISTIČKE PORUKE VOJISLAVA ŠEŠELJA: “Zabraniti izložbu ‘Duša Srebrenice’ u Beogradu i krivično goniti organizatore”

 SRAMNE I FAŠISTIČKE PORUKE VOJISLAVA ŠEŠELJA: “Zabraniti izložbu ‘Duša Srebrenice’ u Beogradu i krivično goniti organizatore”

Srpska radikalna stranka, na čijem čelu je osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, traži od nadležnih organa da zabrane izložbu “Duša Srebrenice”, koju u Beogradu organizira nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR).

“Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava”, kažu u SRS-u.

Zločinac Šešelj smatra da svi “državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste sprečavanje širenja teze o genocidu u Srebrenici”.

Već ranije su iz njegove stranke predlagali izmjene Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid.

“Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara”, smatra osuđeni ratni zločinac Šešelj.

Osim toga, stav Srpske radikalne stranke je da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju stav o genocidu u Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima Srba, navode radikali u saopštenju.