SDA odgovorila Konakoviću: Ako je toliko siguran u pobjedu, neka se kandiduje za člana Predsjedništva, njegovom populizmu bliži se kraj

 SDA odgovorila Konakoviću: Ako je toliko siguran u pobjedu, neka se kandiduje za člana Predsjedništva, njegovom populizmu bliži se kraj

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik ove stranke u Skupštini Kantona Sarajevo danas je u svoj izjavi rekao kako “ne postoji nikakva šansa da kandidat SDA pobijedi u utrci za Predsjedništvo BiH”.

Na takvu Konakovićevu izjavu saopćenjem su reagovali iz Stranke demokratske akcije (SDA). Oni su Konakoviću poručili kako odluku o članu Predsjedništva BiH donose građani, “a ne Konaković i njegova neuspješna kantonalna koalicija”.

Saopćenje SDA ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Većinski vlasnik sarajevske “Trojke” i kantonalni zastupnik Elmedin Konaković ne bi trebao brinuti o Stranci demokratske akcije i uspjehu naših kandidata na predstojećim izborima, a posebno ne na državnom nivou. Neka se bavi Kantonom Sarajevo u kojem je stanje nikada gore, a kojim on tokom svoje dugogodišnje budžetske karijere cijelo desetljeće suvereno, ali neuspješno, upravlja.

Vjerojatno svjestan da se njegov voz improvizacija i populizma bliži kraju putovanja, Konaković se, umjesto da preuzme odgovornost i obnaša vlast koju je osvojio uz pomoć “preletača”, već drugi put krije iza Edina Forte. On i dalje misli i govori samo o SDA, koja uopće ne vlada u Sarajevu, te vrijeme krati neozbiljnim izbornim prognozama. Odluku o članu Predsjedništva BiH donosi narod, a ne Konaković i njegova neuspješna kantonalna koalicija.

Ako je pak voljan upuštati se u izborne prognoze, neka promisli o razočarenju svih onih koji su povjerovali u njegove “kule i gradove”, a koji danas u Sarajevu nemaju vode. Neka se pripremi za suočavanje sa onima kojima je obećao pravdu, a dao “Nipotizam”, neustavne odluke, tajno vakcinisanje njegovih ministara vakcinama namijenjenim onkološkim pacijentima, nezakonita uhljebljenja svojih drugova, te kriminalne afere koje se svakodnevno otkrivaju.

Neka izbornu pobjedu ponovo obeća onima koji se zbog sloma komunalnih djelatnosti nakon 10 godina njegove vladavine Kantonom dave u smeću i smradu prljavog i zapuštenog grada.

Neka se ne skriva i dalje iza Edina Forte i lažnih nestranačkih eksperata, već preuzme odgovornost i isturi vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ukoliko je toliko siguran u pobjedu kandidata NiP-a. Dok to ne učini, neka se konačno uhvati posla kantonalnog zastupnika, navodi se u saopćenju SDA.