SDA i DF: Glasat ćemo protiv Podžićeve smjene, Tegeltija neka konačno počne raditi svoj posao

 SDA i DF: Glasat ćemo protiv Podžićeve smjene, Tegeltija neka konačno počne raditi svoj posao

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) su rekli da će u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasati protiv smjene ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, kada god da zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije bude na dnevnom redu.

Kako su rekli iz ove stranke, ne postoji nijedan razlog za smjenu ministra Podžića.
-Tegeltijin zahtjev je nepotrebno politiziranje. Da je tako, svjedoči činjenica da je zahtjev za smjenu ministra Podžića upućen Parlamentu od strane onih koji su blokirali rad tog istog Parlamenta, kažu iz SDA.

Dodali su da, umjesto što energiju troši na provođenje destruktivne politike stranačkog šefa Milorada Dodika, Tegeltija, kao i svi ostali izabrani i imenovani zvaničnici, konačno bi trebali početi raditi svoj dobro plaćeni posao u skladu sa Ustavom i zakonom.

Zastupnici Demokratske fronte glasat će također protiv zahtjeva za smjenom ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, izjavio je Feni Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i čelnik Demokratske fronte (DF).

Podsjećamo, Tegeltija je danas u parlamentarnu proceduru uputio odluku o smjeni ministra Podžića zbog odgađanja zajedničke vojne vježbe OSBiH i Vojske Srbije.

Podžić je, kako je ranije rekao, odluku o odgađanju vježbe donio zbog “pogoršane epidemiološke situacije”.