SAD: Kamion sletio sa ceste, stradao Rifat (Muje) Podžić iz Žepe

 SAD: Kamion sletio sa ceste, stradao Rifat (Muje) Podžić iz Žepe

Vozač kamiona porijeklom iz Bosne i Hercegovine izgubio je život prošle sedmice na zloglasnoj dionici krivudavog planinskog puta u Koloradu. Državna patrola Kolorada (CSP) intervenirala je u 8:25 ujutro u utorak, 21. septembra.

Pripadnici policije kazali su da se 54-godišnji vozač kamiona Rifat (Muje) Podžić, porijeklom iz BiH (Žepa) vozio kamionom Peterbilt iz 2010. godine sa prikolicom na autoputu Kolorado 160 u blizini oznake 160, u okrugu Mineral, kada se dogodila ova nesreća.

U izvještaju za CDLLife, CSP je objasnila:

– Preliminarna istraga pokazuje da se vozilo kretalo velikom brzinom (trenutno nepoznata brzina) nizbrdo. Vozilo se približilo oštrom lijevom zavoju i skrenulo desno, udarivši u cementnu barijeru, i nekoliko stabala i polomivši motor.

Nisu učestvovala druga vozila. Vjeruje se da su brzina i mogući zastoj/kvar kočnice doprinijeli nesreči. Ne sumnja se na drogu/alkohol, rekao je CSP.

Sablasne, jezive snimke koje je napravila High Peaks Photography jednostavno lede krv u žilama.
Prema podacima CSP -a, od 2015. do 2019. godine dogodilo se 47 padova kamiona na zapadnoj strani prijevoja Wolf Creek. Tri od ovih nesreća dovela su do smrtnih ishoda.