“REPUBLIKA SRPSKA ODUMIRE, NEMA PRIJATELJA NA ZAPADU, DOZVOLILA JE SEBI DA IZGUBI…”:

 “REPUBLIKA SRPSKA ODUMIRE, NEMA PRIJATELJA NA ZAPADU, DOZVOLILA JE SEBI DA IZGUBI…”:

Beogradski profesor ogolio Dodikov režim do kraja, spominje i ruske obavještajce…

“Nema osnova za očekivanja bilo kakvih sukoba na Balkanu u narednom periodu”, tvrdi profesor Darko Trifunović iz Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

Trifunović je u emisiji “Globalno” BN televizije podvukao da političari koji nemaju perspektivu, konstantno podgrijavaju teme sukoba.

Nastupa mirno bezbjednosno, ali vrelo političko ljeto na Balkanu.

“Najvažnije, bar meni kao bezbjednjaku, to je da ne vidim nikakav sukob bez obzira na to što su neki najavljivali. Najvažnije je da građani mogu mirno da spavaju, bar što se toga tiče”, kaže prof. dr. Darko Trifunović iz Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost u Beogradu.

“Političari koji nemaju inicijativu i stvarne rezultate koji obezbjeđuju bolji život građana, uvijek igraju na kartu prevara”, kaže profesor Darko Trifunović ističući da smo već dugogodišnji svjedoci opstanka političara koji jedno govore, a drugo rade.

“Ne postoji nijedna veća investicija. Ekonomski, Republika Srpska odumire. Politički, Republika Srpska nema prijatelja na Zapadu. Republika Srpska je sebi dozvolila i da izgubi nit s Izraelom.”

Trifunović objašnjava da Republika Srpska nije slobodna, a sve zahvaljujući ekonomskom porobljavanju.

“Ako neko od Srpske preko različitih tajkuna koji su operativci ruske tajne službe, kupi obveznice, vi više niste slobodni. Taj ko je kupio te obveznice, ne samo da može da radi šta hoće na vašoj teritoriji nego ste vi sebe u toj geopolitičkoj igri pozicionirali kao jednu od prioritetnih meta”, kaže on.