RASULO U DODIKOVIM REDOVIMA: SNSD izgubio skupštinsku većinu u Bratuncu

 RASULO U DODIKOVIM REDOVIMA: SNSD izgubio skupštinsku većinu u Bratuncu

SNSD više nije u većini u Skupštini opštine Bratunac, nakon što su novu većinu formirali odbornici DNS, US, SPS i PDP sa nezavisnim odbornicima.

Sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Bratunac smijenjen je Marko Mrkajić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD u Bratuncu, a na njegovo mjesto imenovan je dosadašnji potpredjesnik Radislav Jovanović ispred Pokreta za Bratunac, dok je za potpredsjendika imenovan Desimir Vulić ispred SPS.

Pored gubitka većine u lokalnom parlamentu, SNSD ima i mnogo većih problema u funkcionisanju samog odbora, gdje članovi situaciju opisuju kao “rasulo”.

Ništa bolje nije ni kod njihovih koalicionih partnera US koji imaju probleme sa odbornicima u Skupštini, jer je jedan od njih više odbornik načelnika opštine nego US, dok su još dvojica lojalni isključivo Miladinu Radoviću, direktoru Pošta RS, javlja BN TV.

Slična situacija sa SNSD-om je i u Srebrenici, gdje postoje dvije struje ove stranke, jedna okupljena oko načelnika Mladena Grujičića i druga oko predsjednika stranke na lokalnom nivou dr Radomira Pavlovića. Iako su načelno svi stali iza smjene Ćamila Durakovića sa mjesta predsjednika Skupštine, samo je pitanje vremena kada će doći do nove prekompozicije skupštinske većine.