PRAVA DRAMA U RUKOVODSTVU SDP-a: Hoće li Denis Bećirović u utrku za Predsjedništvo BiH?

 PRAVA DRAMA U RUKOVODSTVU SDP-a: Hoće li Denis Bećirović u utrku za Predsjedništvo BiH?

Denis Bećirović obavijestio je čelne ljude SDP-a BiH da nema namjeru biti kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima naredne godine, nezvanično saznaju Vijesti.ba.

Izvor Vijesti, navodi da je odluka razumljiva uzme li se u obzir da “su u Bećirovića u zadnje tri godine više pucali iz SDP-a, nego iz svih drugih rivalskih stranaka zajedno”.
Kako saznaju, za ovakav razvoj situacije ponajviše su “zaslužni” neki od potpredsjednika SDP-a.

Na nedavno održanom stranačkom Strateškom planiranju u Konjicu zaključeno da na Općim izborima 2022. godine SDP nastupi s kandidatom/kandidatima za Predsjedništvo BiH. Osim toga, zaključeno je i da je Denis Bećirović najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH, a takav stav je pred prisutnima iznio i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić. Također, Nikšić je saopćio i da on personalno nema namjeru biti kandidat.

Zato je, navodi naš izvor, Bećirovićeva odluka izazvala pravu dramu u rukovodstvu i ogorčenost među članstvom. U SDP-u su svjesni da u takvom razvoju situacije nemaju ozbiljnog kandidata iz reda bošnjačkog naroda, a da će glasovi za eventualne kandidate iz reda hrvatskog i srpskog naroda biti na nivou statističke greške.

Hoće li se nešto promijeniti moglo bi se znati nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj bi se trebalo razgovarati i o temi kandidata za Predsjedništvo BiH.

Vijesti.ba