Poznata bh. novinarka tvrdi: Jučer je u BiH, kod Zvornika, ušlo šest autobusa punih pripadnika specijalne jedinice vojske Srbije

 Poznata bh. novinarka tvrdi: Jučer je u BiH, kod Zvornika, ušlo šest autobusa punih pripadnika specijalne jedinice vojske Srbije

Popularna novinarka, Arijana Saračević-Helać, danas je na svom Twitter nalogu objavila kako je jučer u našu državu ušlo šest autobusa specijalne jedinice srbijanske vojske.

Navodi da je njen izvor za lica mjesta veoma pouzdan.

– Jučer je u BiH, na graničnom prelazu kod Zvornika, ušlo 6 punih autobusa specijalne jedinice Vojske Republike Srbije. Gdje su otišli ne znam, ni s kojom namjerom. Moj izvor je pouzdan i s lica mjesta, rekla je Saračević-Helać.

Nedugo nakon tog tweeta, Saračević je objavila novi tweet u kojem citirala izjavu koju je, navodno, dao zamjenik ministra odbrane, Sifeta Podžića.

– Savjetnik ministra odbrane BiH: “Imamo tu informaciju 48 sati. U pitanju je vježba Civilne zaštite. U 6 minibusa su ušli oni, a samo jednom čovjeku je skeniran pasoš.” Dakle, sve je ok, kaže savjetnik, navela je Saračević-Helać na Twitteru.

Pojedini bh. mediji su danas kontaktirali Graničnu policiju BiH, iz koje im je rečeno kako na području Zvornika nije zabilježen prelazak autobusa sa pripadnicima specijalne jedinice srbijanske vojske.

Oslobođenje