Potpredsjednik RS – Ramiz Salkić ponovo „ohladio“ Vojina Mijatovića

 Potpredsjednik RS – Ramiz Salkić ponovo „ohladio“ Vojina Mijatovića

U kontekstu stvaranja trećeg bloka u bh.enitetu RS, nedavno se Potpredsjednik RS – Ramiz Salkić obratio Potpredsjedniku SDP – Vojina Mijatovića.

“Ponovo se javio Vojin iz ćoška.

Druže Vojine mi smo bili za građansku Republiku Bosnu i Hercegovinu još 1992. godine i to smo pokazali na referendumu, a kasnije i braneći je od brutalne agresije, samo ne znamo gdje si ti bio i za šta si se ti tada borio druže Vojine.

Drug Vojin bi da 2022. godine određuje gdje se ko može da kandiduje, kao što su neki njegovi sunarodnjaci 1992. godine određivali ko od Bošnjaka može da preživi i gdje treba da živi.

Druže Vojine vaša želja da u političkom životu u entitetu koji nepravedno nosi naziv samo po jednom narodu, što vam naravno ne smeta, nema ljudi poput Ramiza Salkića u potpunosti se poklapa sa željama Milorada Dodika iz čijeg ste jata prešli u SDP sa vama poznatim ciljem.

Druže Vojine vaš broj glasova na izborima vas je „smestio na zadnje mesto“ u redu onih koji su relevantni da bilo šta komentarišu u ovoj zemlji.

Vaša ideja je zapravo direktno rušenje dobronamjerne ideje vašeg kolege Denisa Bećirovića o jedinstvenom patriotskom frontu za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Druže Vojine kako prvobitna propisana terapija, koja se u mom kraju koristi za hlađenje nadobudnih i umišljenih likova, nije uspjela preporučuje se nastavak iste u narednom periodu.

Zbog toga druže Vojine za vas još uvijek važi da se pokrijete mokrom čarapom po glavi, sjedite u ćošku i šutite, jer se očito niste dovoljno ohladili i postali svjesni vaše snage i uloge, prije svega među građanima Banja Luke, a onda i dalje.

Druže Vojine smrt fašizmu, sloboda građanima Bosne i Hercegovine!“

Inače, pravi medijski rat između ova dva političara dijametralno suprotnih političkih i ideoloških stavova počeo je u februaru ove godine kada je Vojin Mijatović na svom FB profilu postavio Salkićevu i sliku šefa zastupničke grupe “Zajedno za BiH” u NSRS-u Edina Ramića i napisao sljedeći komentar:

-“Pored “velikih Srba” vidim da su jučer oko moje kafe s Inzkom kmečala ova dva Bakirova bota! Braćo i sestre “veliki Bošnjaci”, ova dva velika zaštitnika vaših nacionalnih interesa godinama na muci Bošnjaka koji su proterani i vraćaju se na svoju imovinu, žive lagodno uslovljavajući vas sredstvima za povratnike!

Ova dva Bakirova bota godinama vas nazivaju povratnicima i određuju ko može, a ko ne može da dobije malo sadake poreskih sredstava. Godinama ova dvojica na budžetu Republike Srpske i Federacije BiH u crnim Audijima i čvrstoj koaliciji sa Miloradom Dodikom koji negira sve za šta se oni, kao, zalažu. Ova dva Bakirova bota pričaju o žrtvama i stradanju, a u punom talu sa čovekom koji negira genocid u Srebrenici! Ali, bez oklijevanja samo nastavite da podržavate Bakira i njegove budžetske milionere i dok ste živi zvat će vas povratnicima u sopstvenoj zemlji.“