POSLIJE HAOSA U SUSJEDNOJ ZEMLJI, OVO JE DRITANOVA VERZIJA PRIČE

 POSLIJE HAOSA U SUSJEDNOJ ZEMLJI, OVO JE DRITANOVA VERZIJA PRIČE

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović u intervjuu za Vijesti.me kazao je da je najvažnije da se nakon protesta na Cetinju u Crnoj Gori sačuvao mir i ustavni poredak.
Ocijenio je da je policija položila veliki ispit i da “nikada profesionalnija akcija nije sprovedena.

-Srazmjerno onome što je bio rizik, sve je završeno na najbolji način, kazao je Abazović u Vijestima u pola sedam.
Rekao je kako je put ka građanskom društvu trnovit. “Moraćemo svi da se više posvetimo dijalogu i pomirenju. Nema nijedna strana ništa posebno da slavi, i moramo mijenjati matrice svojeg ponašanja”.

Na pitanje imaju li informacije ko stoji iza protesta, Abazović je kazao da se vode operativni podaci prema više lica, uključujući i uhapšenog savjetnika predsjednika i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

– Učinili smo sve da budemo suzdržani, a sukobi su počeli kada je gospodin Veljović pokušao nasilno da probije kordon policije i uspostavi komandu, po njegovoj procjeni, kod određenih službenika Uprave policije. U tom momentu je bačen suzavac i dotad policija nije imala nikakve želje i volje da se na bilo koji način suprotstavlja građanima.

Patrijarh srpski Porfirije danas je, po odlasku iz Crne Gore, objavio post na Instagramu u kojem tvrdi da je postojala prijetnja da se čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru spriječi snajperskim dejstvom.