POGLEDAJTE MONSTRUOZNE NASLOVNICE VUČIĆEVIH MEDIJA NAKON INCIDENTA NA ILIDŽI

 POGLEDAJTE MONSTRUOZNE NASLOVNICE VUČIĆEVIH MEDIJA NAKON INCIDENTA NA ILIDŽI

Ne stišavaju se reakcije nakon incidenta na Ilidži u kojem je povrijeđen državljanin Srbije.

Podsjetimo, osim četiri osobe koje su lišene slobode prethodnog dana, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljajući aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela nasilničko ponašanje, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, jučer su identifikovali, pronašli i lišili slobode još šest osoba osumnjičenih za navedeno djelo i trenutno se nalaze na kriminalističkoj obradi u PU Ilidža.

Slobode su danas lišeni A. H. rođen 2002. godine, B. O. rođen 2002., E. B. rođen 2003., B. H. rođen 2001., M. P. rođen 2001. i S. K. rođen 2002., svi iz Sarajeva.

Svih 10 osoba lišenih slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na Ilidži biće predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Nešto ranije o nemilim događajima na Ilidži koji su se dogodili u Hotelu Hils na Ilidži za vrijeme održavnja međunarodnog malonogometnog turnira, kada su napadnuti roditelji igrača Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda, pri čemu je došlo do povređivanja jednog od njih, oglasila se i Vlada Kantona Sarajevo.

Povodom ovog nemilog i nasilnog događaja, ministri kulture i sporta KS Samir Avdića i MUP-a KS Admir Katica, zajedno sa gradonačelicom Sarajeva Benjaminom Karić, odmah su došli na mjesto ovih dešavanja, gdje su razgovarali sa članovima FK “Zvezdara” i roditeljima igrača, u prisustvu službenice Ambasade Republike Srbije.

Avdić je najavio da će zajedno sa gradonačelnicom Karić biti upriličen oproštajni susret s gostima iz FK “Zvezdara” iz Beograda nakon čega će u prijateljskoj atmosferi biti ispraćeni iz Sarajeva.

No, iako iz Sarajeva stižu vijesti o hapšenju izgrednika i pomirljivim tonovima od strane vlasti i roditelja djece iz Beograda, iz glavnog grada Srbije ponovo su na sceni huškanja, podizanja tenzija i nacionalistička divljanja od strane medija pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pogledajte kako izgledaju naslovnice Vučićevih medija.