Podnesena krivična prijava protiv Milorada Dodika, opstrukcije bi ga mogle SKUPO KOŠTATI

 Podnesena krivična prijava protiv Milorada Dodika, opstrukcije bi ga mogle SKUPO KOŠTATI

U krivičnoj prijavi protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, načelnik Šabanović se poziva na informacije koje su dostupne iz medija a u kojima se navodi da Dodik nije dao saglasnost za angažman helikoptera i na taj način načinio znatnu štetu prirodnom bogastvu BiH.

Načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović podnio krivičnu prijavu protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog opstruiranja donošenja odluke za korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području te općine, saznaje portal “Istraga.ba”.

U prijavi su navedeni uslovi koji od 11. augusta vladaju na području općine Jablanica uslijed izbijanja požara.

Također, u krivičnoj prijavi protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, načelnik Šabanović se poziva na informacije koje su dostupne iz medija a u kojima se navodi da Dodik nije dao saglasnost za angažman helikoptera i na taj način načinio znatnu štetu prirodnom bogastvu BiH.

“Iz svega naprijed navedenog proizilazi da je osumnjičeni kao službeno lice u institucijama BiH, svjesno i u namjeri da drugom nanese štetu, u ovom konkretnom slučaju propustio ili odbio da reaguje jer je iskorištavanjem službenog položaja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti počinio krivično djelo Zloupotreba položaja i ovlaštenja, iz Člana 220. stav 1. Krivičnog zakona BiH”, stoji u krivičnoj prijavi načelnika Jablanice.