PDP: Politički lažov Milorad broji zadnje sate na političkoj sceni, izgubio u dva najveća grada

 PDP: Politički lažov Milorad broji zadnje sate na političkoj sceni, izgubio u dva najveća grada

Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on RS gura ka sjeveroatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe, navode iz PDP-a.

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) reagovali su na optužbe koje je prema njima iznio član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. Iz PDP-a kažu kako Dodik u svom odlasku s političke scene radi te se ponaša u skladu s tim.

– U pokušaju da skrene pažnju sa činjenice da će ostati upamćen kao jedini Srbin koji je doveo američke, NATO, vojnike nadomak Banje Luke, Milorad Dodik reciklira stare tvrdnje o neprijateljima iz opozicije, iako on RS gura ka sjeveroatlanskoj alijansi, nepovratno vodi u dužničko ropstvo i produbljuje unutrašnje politike sukobe, navodi se u reakciji.

Dodaje kako je svjestan Dodik da je njegovo vrijeme na političkoj sceni isteklo, što potvrđuje i podatak da su on i njegov tim ostali bez ideja kako još jednom da prevare građane te vade iz naftalina izlizane parole o izdajnicima iz opozicije i saradnji sa sarajevskim političarima, s kojima je SNSD u čvrstoj koaliciji na nivou BiH, ali i još očiglednije, u Srebrenici, zbog čega je Dodik najmanje pozvan da govori o zaštiti interesa Republike Srpske.

– Njegove sramne tvrdnje, da bi pobjeda opozicije ‘sahranila Srpsku’, pokazuju strah od gubitka vlasti, koju je podredio sebi i svojim kumovsko-tajkunskim vezama, zbog čega je on jedini grobar interesa svog naroda. Poput nokautiranog boksera, pokušava da se zadrži u političkom ringu lažima, znajući da će ga narod na izborima poslati u političku penziju, navode dalje iz PDP-a.

Kažu kako je svjestan “odlazeći Dodik” da otkucava i vrijeme do momenta njegovog i procesuiranja njegovih ljudi za stotine afera, uništena javna preduzeća, privredu, prodaju resursa RS-a, arčenje novca građana, sumnjive poslove plaćenje budžetskim sredstvima, brojni tajkunski kriminal i korupciju… i sve one radnje kojima je oslabio RS.

– Dodik se pretvara u otužnu političku figuru, kojoj ni mala djeca više ne bi povjerovala da on može da učini bilo šta korisno za građane, koje je u jeku pandemije koronavirusa ostavio bez vakcina, a prethodno sa svojim kumovima i pulenima sahranio zdravstveni sistem. Svoj strah od gubitka vlasti pokušava da prebaci na narod, koji mu je u dva najveća grada u Republici Srpskoj već rekao ‘doviđenja’. Politički lažov poput Dodika, sa izlizanim parolama, nije zaslužio ništa više od poruke da on i njegove izjave pripadaju prošlosti i da broji zadnje sate na političkoj sceni i da više neće moći da odlučuje ni o pitanjima u svojoj mjesnoj zajednici. Od njega će ostati samo ružno sjećanje na čovjeka koji je izigrao povjerenje građana Srpske, koji su preskupo platili neumjereno zaduživanje i izvlačenje javnog novca u tajkunske džepove, zaključili su iz PDP-a.

Izvor: Oslobođenje