PDP OSUO PALJBU PO NERMINU NIKŠIĆU: Zakulisnim radnjama došao u posjed falsifikovanog glasačkog listića

 PDP OSUO PALJBU PO NERMINU NIKŠIĆU: Zakulisnim radnjama došao u posjed falsifikovanog glasačkog listića

Povodom izjave SDP-ovog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Saše Grbića koji je kazao da on lično nije fotografisao listić prilikom glasanja za delegate za Domu naroda PS BIH oglasili su se iz PDP-a uputivši još jednom kritiku Nerminu Nikšiću.

Početkom decembra 2022. godine predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostujući u emisiji Polis na TV Sarajevo voditeljici je dao svoj mobitel u kojem se navodno nalazio dokaz o tome kako su glasali poslanici SDP-a u Narodnoj skupštini RS-a prilikom izbora delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

Iz SDP-a tvrde da su njihova dva poslanika (Saša Grbić i Andrea Gajić) glasali za opozicionog kandidata i da nisu Dodiku isporučili četvrtog delegata. Jučer je Saša Grbić kazao da on nije slikao listić, da je glasanje tajno te da Nikšića treba pitati odakle mu fotografija.

“Nakon večerašnje izjave narodnog poslanika Saše Grbića (SDP) da on nije fotografisao glasački listić, da to apsolutno nije bilo moguće uraditi pri glasanju za delegate u Domu naroda Predstavničkog doma BiH jer je glasnje bilo tajno, dodatno se potvrđuje sumnja da je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić zakulisanim protivpravnim radnjama došao u posjed falsifikovanog glasačkog listića, kojim se on sam hvalio pred kamerama”, saopćili su iz PDP-a.

Podsjetili su da je PDP zbog ovog slučaja podnio krivične prijave protiv N.N. osoba Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka i Tužilaštvu BiH.

“Budući da njegov poslanik tvrdi da nije učinio protivpravno djelo fotografisanja glasačkog listića i predlaže da lično Nermin Nikšić odgovori na brojna pitanja koja se tiču ovog slučaja, smatramo da Nikšić ne treba na ta pitanja odgovoriti samo javnosti, nego i pravosudnim institucijama”, navodi se u saopćenju.

Istakli su da očekuju da institucije što hitnije reaguju, po prijavi PDP-a ili po službenoj dužnosti, posebno što se radi o osobi koja pretenduje da vrši neku od najznačajnijih pozicija u zemlji.