OŠTRA REAKCIJA EMIRA SULJAGIĆA: “Svaki put kad Aleksandar Vučić tobože pozove na dijalog, nađe se neka nova grupa gnjida…”

 OŠTRA REAKCIJA EMIRA SULJAGIĆA: “Svaki put kad Aleksandar Vučić tobože pozove na dijalog, nađe se neka nova grupa gnjida…”

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić komentarisao je za danas najavljenu promociju sramotnog izvještaja tzv. komisije Vlade RS-a o Srebrenici.
Sedam članova tzv. Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine održat će danas konferenciju za novinare u Beogradu na kojoj će predstaviti pomenuti izvještaj.

Između ostalih, novinarima će se obratiti i predsjednik komisije Gideon Greif.

“Svaki put kad Aleksandar Vučić tobože pozove na dijalog, nađe se neka nova grupa gnjida (i gnjideona) da objasni da Srbija razgovor sa nama zamišlja kao razgovor sa untermenschen. To što za stolom sjedi Izraelac je samo dokaz da se istorija voli zajebavati.

Nego, pravo pitanje je hoće li KZN prisustvovati i Milorad Kojić kao poslodavac ili je zauzet ometanjem rada pravosuđa i ometanjem istraga protiv osumnjičenih za genocid u BiH?”, napisao je Suljagić na svom Twitter profilu.

Podsjetimo, radi se o izvještaju koji je pun sramnih manipulacija istinom koji služi negiranju genocida. Ipak, za njegovu promociju plodno tlo nađeno je u Srbiji, baš kao što su utočište u njoj našli brojni ratni zločinci u bijegu od pravosudnih institucija.

Potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa Menachem Z. Rosensaft nedavno je, govoreći o ovom tzv. izvještaju, rekao da je to dokument koji zaslužuje da bude poslan na smetljište historije i primjer je demonstracije moralnih propusta pojedinaca – poslovično “korisnih idiota”, koji su se uključili u negiranje i izvrtanje činjenica o genocidu.

– Na više od 1.000 stranica, ovaj izvještaj smišljeno odbacuje ili zanemaruje nalaze niza međunarodnih sudova, uključujući ne samo ICTY, nego i Međunarodni sud pravde u Hagu, da su pokolj oko 8.000 Bošnjaka, tj. bosanskih muslimana – muškaraca i dječaka u gradu Srebrenici i okolini u julu 1995., počinjen od strane paravojnih jedinica bosanskih Srba i istovremena prisilna deportacija više od 25.000 bošnjačkih žena, djece i starijih muškaraca predstavljali – genocid – naveo je Rosensaft.

Dodao je da izvještaj u više navrata navodi Bošnjake kao agresore, a bosanske Srbe kao žrtve u prekrajanju historije koje podsjeća na ministra propagande Trećeg Reicha Josepha Goebbelsa i njegova opravdanja nacističke Njemačke za antisemitizam.