Oglasio se Komšić: Dodika ne može spasiti Vučić, nego usvajanje HDZ-ovih zahtjeva koje podržava Rusija

 Oglasio se Komšić: Dodika ne može spasiti Vučić, nego usvajanje HDZ-ovih zahtjeva koje podržava Rusija

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je sinoćnji sastanak u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS Milorada Dodika.

Komšić ističe da Dodika ne može spasiti Vučić ne samo usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH po željama HDZ-a koje podržava Rusija, a što bi značilo kraj NATO perspektive BiH.

-Dodika ne može spasiti Vučić, bez obzira koliko se on protivio uvođenju sankcija, jer o sankcijama koje se najavljuju ne odlučuje on, niti ih ukoliko se s njima krene, može zaustaviti.

Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika”, rekao je Komšić.

Navodi da to vodi u sigurnu dezintegraciju države, što i jeste cilj Dodikove politike.
-Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine.

Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko -totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Budu li se politički procesi u BiH odvijali u tome pravcu to će značiti nagradu za svaki oblik destruktivnog političkog djelovanja.

Svi oni koji jesu za državu Bosnu i Hercegovinu, vjerujem da su toga i svjesni. Od toga kako ćemo se svi zajedno prema tome postaviti, ovisi i u budućnost BiH, a ona će biti baš onakva kakvu smo zaslužili, zaključio je Komšić.