Obračun sa opzicijom u RS: Poznati detalji hapšenja, evo zbog čega je policija Vukanoviću stavila lisice na ruke

 Obračun sa opzicijom u RS: Poznati detalji hapšenja, evo zbog čega je policija Vukanoviću stavila lisice na ruke
Poslanik Kluba SDS Nebojša Vukanović priveden je u Policijsku upravu Trebinje kada je prišao stolu gdje su sjedili predsjednici Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju Milan Bosić i Bojan Stević, nakon čega je počela žestoka rasprava.

Vukanović je sve snimao svojim mobilnim telefonom, čime je doveo u neprijatnu situaciju prisutne za stolom kojem je prišao, što se vidi i po izrazu njihovih lica, nakon što je Vukanović počeo da im se obraća.

“Sav se grad raspao od kriminala, sve su uništili”, rekao je Vukanović, između ostalog, obraćajući se Bosiću i Steviću.

Policija nije odmah reagovala, pustila je Vukanovića da kaže šta ima, ali pazeći sve vrijeme na njegovo ponašanje, da bi ga na kraju priveli.

U trenutku provođenja Vukanović je i dalje nastavio da snima cijelu situaciju svojim mobilnim telefonom, prenosi Srpskainfo.

Bojan Stević, predsjednik Okružnog suda u Trebinju rekao je u izjavi za RTRS da je jutros njega i Milana Bosića, predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, Vukanović izvrijeđao zbog čega je djelovala policija.

“Kasnije na pauzi, oko 10.30 časova, Vukanović je mene i predsjednika Osnovnog suda Milana Bosića u gradu ponovo verbalno napao i vrijeđao”, rekao je Stević.

Naveo je da se na prvo upozorenje policije Vukanović oglušio i nastavio sa vrijeđanjem.

“Nakon toga policija je reagovala i lišila ga slobode”, istakao je Stević.

Stević je potvrdio i da je glavni motiv napada Vukanovića na predstavnike pravosudnih institucija u Trebinju presude na, kako kaže, njegovu štetu.

Podrška od Jelene Trivić

Narodna poslanica i potpredsjednica PDP Jelena Trivić, javno je dala podršku svom opozicionom kolegi i narodnom poslaniku Kluba SDS Nebojši Vukanoviću koji je danas priveden u Trebinju.

“Lisice na rukama narodnog poslanika. To su lisice na rukama naroda. Zbog čega, u čije ime”, napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

– Pravda će ih stići. Nisi sam, to da znaš – dodala je Trivićeva iskazujući podršku Nebojši Vukanoviću.

BL Portal