Nova sramota u Srbiji: Na televiziji pozvali građane da doniraju novac Ratku Mladiću

 Nova sramota u Srbiji: Na televiziji pozvali građane da doniraju novac Ratku Mladiću

Na srbijanskoj prorežimskoj televiziji Happy, poznatoj da u goste poziva osuđene ratne zločince, silovatelje, kriminalce i desničare danas se dogodio novi skandalozan čin.

Naime, u jutarnjem programu kojeg uređuje i vodi Milomir Marić koji je davno izgubio kredibilitet ozbiljnog novinara, gostovao je lider Srpske desnice Miša Vacić, još jedan radikalni megafon vlasti u Srbiji.

On je komentarišući posljednja dešavanja u Beogradu u vezi s muralom ratnog zločinca presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića kazao da takvih murala ima mnogo po glavnom gradu Srbije.

Zatim je, u kameru pokazao broj sa žiro računom zatvora u Haagu i ostalim podacima, te pozvao gledatelje da doniraju novac ratnom zločincu kazavši da je to bolje od crtanja murala.

Vacić je kazao da mural zločinca određenim ljudima smeta jer “tako žele srušiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je i sam svojevremeno postavljao tablu s imenom ulice Ratka Mladića u Beogradu”.

Vijeće Haškog tribunala je presudilo da je Ratko Mladić pravosnažno kriv kao učesnik raznih udruženih zločinačkih poduhvata.

Između ostalog i po tačkama za genocid, progon, istrebljenje, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacija, nehumano djelo prisilnog premještanja, terorisanje, protivpravni napadi na civile i uzimanje talaca.