Nikšić: Dodik poziva na rat, neće i ne može biti mirnog otcjepljenja bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine

 Nikšić: Dodik poziva na rat, neće i ne može biti mirnog otcjepljenja bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine

Nevjerovatna je količina bijesa, mržnje i šovinizma koju ovih dana iskazuje Milorad Dodik. Takve gluposti predstavljaju njegov osnovni predizborni alat za zaluđivanje masa, napisao je predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić na svom Facebook profilu.

-Iako smo već navikli da je to tako uvijek kada se bliže izbori, izgleda da je i on postao svjestan kako se bliži kraj njegove tiranije. Zato je odlučio, kako bi spasio svoje kriminalom stečeno “carstvo” i pobjegao od odgovornosti pred pravosuđem, jer na vlasti teško može opstati, da pokrene priču o otcjepljenju.
Da se ne lažemo to nije ništa drugo nego poziv na rat.
Čisto sumnjam da Dodik i njemu slični planiraju svoje najbliže poslati u taj rat.

Ne, njihovo carstvo, njihovu slobodu vjerovatno bi trebali braniti oni koji obespravljeni čekaju da se zaposle, oni koji rade za minimalnu platu, oni koji su na granici siromaštva, kojima se svaki dan preko podobnih medija plasira njihova istina o ugroženosti Republike Srpske.

Svoju djecu u rat trebaju opet slati neki drugi roditelji kako bi odbranili ono što su Dodik i slični kriminalom osigurali za svoju djecu koja će sa sigurne udaljenosti posmatrati, pijuckati i izvikivati parole, braneći svoje privilegije do posljednjeg naivca koji misli da brani RS.

Njihova kampanja vodi i narod i državu u propast, pri čemu pod propast ne mislim na nestanak. Propast je ekonomsko i demografsko odumiranje, koje ovakvo sebično ponašanje ljudi koji u nemoći da osiguraju sigurno uživanje u kriminalom stečenom enormnom bogatstvu ne prezaju ni od prizivanja rata, samo pospješuje i produbljuje frustracije i očaj naroda.

Svaka nova najava otcjepljenja je popraćena autobusima punim Banjalučana, Trebinjaca, Dobojlija i drugih građana RS-a koji se otcjepljuju od Dodika i RS, te se pripajaju Njemačkoj, Švedskoj ili nekoj drugoj zemlji u kojoj ih se vrednuje po tome koliko su stručni, a ne koliko su spremni za spas svojih vođa žrtvovati sebe i svoju djecu.
Neće i ne može biti mirnog otcjepljenja bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine i to treba znati i Dodik i svaki drugi kome bi takva ideja pala napamet.

Zato pozivam sve građene Bosne i Hercegovine da im kažu jednom zauvijek NE, neka oni koji žele i maštaju o ratu založe svoju, a ne tuđu djecu. Naravno da neće, jer njihova djeca imaju puno više da izgube od golog života.