Nevolje Aze Pašalić, povratnice u selo Gostilj kod Srebrenice: Dobila račun za struju od 2.361,44 KM

 Nevolje Aze Pašalić, povratnice u selo Gostilj kod Srebrenice: Dobila račun za struju od 2.361,44 KM

Zaprepastila se Aza Pašalić, povratnica u Gostilju kod Srebrenice, kada je od „Elektroprivrede RS“, matičnog preduzeća iz Trebinja, za utrošak električne energije u svojoj kući za juli dobila račun u iznosu od 680,27 maraka.

– Svaki prispjeli račun pogorša mi zdravlje i moram tražiti hitnu pomoć – kazuje nam Pašalić.

Znajući da njeni kućanski aparati mjesečno u prosjeku troše 20 maraka, odmah je u „Elektrodistribuciji“ u Bratuncu pismeno reklamirala enorman račun, gdje su joj rekli da je uzrok tome pokvareno brojilo i da će po dobivanju naloga iz „Elektrodistribucije“ Bijeljina otkloniti kvar.

– Prošlo je 30 dana od podnošenja zahtjeva, a nadležni ne otklanjaju kvar. Ubrzo mi stiže račun za avgust u iznosu od 2.361,44 KM. I taj račun sam pravovremeno pismenim putem reklamirala – govori ona.

Nekoliko puta je Aza išla u bratunačku „Elektrodistribuciju“ tražeći da joj zamijene brojilo. Dobivala je samo obećanja i preporuku da, mimo originalnih računa, uplatnicom plaća po 20 maraka, kako ne bi imala dug za struju.

-Mogu doći da očitaju brojilo i fakturiraju mi ono što nisam potrošila, a usput im je donijeti i zamijeniti brojilo. Stara sam i bolesna i nije mi do plaćanja prijevoza, svakodnevnog odlaska u Bratunac, gdje dobivam samo obećanja – jada se Aza.

U bratunačkoj „Elektrodistribuciji“, nakon hodanja od kancelarije do kancelarije i upućivanja na mnoge uposlenike u Službi za usluge, za „Avaz“ su potvrdili da je Pašalić pravovremeno reklamirala prispjele račune i tražila zamjenu brojila.

-Tačno je da je oštećena osoba dva puta podnijela zahtjeve, koje smo proslijedili u „Elektrodistribuciju“ Bijeljina da nam odobre nalog za zamjenu sata. Kada dobijemo nalog, novo brojilo će biti odmah postavljeno, a njen dug u Trebinju otpisan – pojasnio nam je uposlenik Službe za usluge u Bratuncu, koji se nije htio predstaviti.

I dok stigne nalog iz Bijeljine, Aza se pita koliko će to trajati i koliki li će račun dobiti za septembar.