NAKON VIŠESATNE POTRAGE ZA NJIM, GRADONAČELNIK ZENICE SE PREDAO: Uhapšen Fuad Kasumović

 NAKON VIŠESATNE POTRAGE ZA NJIM, GRADONAČELNIK ZENICE SE PREDAO: Uhapšen Fuad Kasumović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je uhapšen, saznaje Istraga.ba.

Nakon višesatne potrage za njim, Kasumović se u Sarajevu predao pripadnicima SIPA-e, nakon čega su ga lišili slobode po naredbi Kantonalnog tužilaštva iz Zenice. U okviru istrage u slučaju Zenicatrans, SIPA je u srijedu ujutro pretresla 11 objekata na području Zeničko-dobojskog kantona. Među pretresenim objektima je i kuća gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

“Policijski službenici SIPA-e danas su započeli pretrese na 11 lokacija na području Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovanog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlasti, oštećenja povjerilaca, prouzrokovanja stečaja i nesavjesnog rada u službi”, saopćeno je ranije iz Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Nekoliko medija je objavilo da je uhapšen Fuad Kasumović, ali je Tužilaštvo ZDK saopćilo da je gradonačelnik Zenice u bjekstvu.

“Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje režirali su bolesni umovi među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao”, napisao je na Facebooku Fuad Kasumović.

No gradonačelnik Zenice je uhapšen tek nešto kasnije. Prethodno je nekoliko puta obećao pripadnicima SIPA-e da će se “uskoro predati”.