NAČELNIK BRATUNCA MANIPULIŠE JAVNOŠĆU BEZOČNIM LAŽIMA

 NAČELNIK BRATUNCA MANIPULIŠE JAVNOŠĆU BEZOČNIM LAŽIMA

Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić nedavno je otišao u crnogorski parlament i predao nekakvu inicijativu da crnogorski parlamentarci ponište rezoluciju o genocidu. Eto sad će Crnogorci njega poslušati i sve poništiti.

Pored toga što je nebrojeno puta do sada pokazao svoju nacionalističku retoriku, pogotovo tokom formiranja vlasti u općini, načelnik općine Bratunac Srđan Rankić je demonstrirao još jednu svoju disciplinu, manipuliranje.

Nije tačno da govori u ime svih građana općine Bratunac, pogotovo ne govori u ime Bošnjaka, koji također žive u općini Bratunac i koji su do agresije činili 65% stanovništa. A i mjesto načelnika je dobio nakon raznih manipulacija sa prijavama glasača u Srbiji za glasanje putem pošte.

Još veća manipulacija i bezočna laž je svjesno obmanjivanje javnosti, prije svega crnogorske, o broju stradanja Srba u općini Bratunac. Zamislite koji je to nagon da negirajući bošnjačke civilne žrtve nenormalno napumpavaš broj srpskih žrtava u Bratuncu? Zamislite vi brojku od “preko 3267 poginulih Srba CIVILNIH žrtava rata, i to pazi sad “većinom žena, djece i staraca”. Upravo to ovaj vrli načelnik izvali i osta živ, čak se i nepočeša od takve laži!

Pa ko je to koga ubijao u Bratuncu od 4. septembra 1991. i ubistva dva Bošnjaka iz mučke zasjede, a pogotovo aprila, maja i juna 1992. Ko je koga protjerivao, pljačkao, palio, ubijao?! Ko je kome otimao zlato i novac na stadionu u Bratuncu, ko je kome opljačkao svu imovinu? Ko je koga zvjerski mučio i ubijao u sali Osnovne škole u Bratuncu i hangarima za praktičnu nastavu Srednjoškolskog centra u Bratuncu? Ko je koga streljao pred džamijom u Glogovoj, ko je koga strijeljao u Suhoj, ko je koga ubijao i spalio u Voljavici. Ko je koga protjerao i ubijao od Hranče, Suhe, Mihaljevića, preko Bratunca, Voljavice, Zalužja i Biljače do Bjelovca, Sikirića, Tegara, Abdulića i Joševe. Ko je kome zatr’o familiju Parangalija, ubijajući maksume u kolijevci?!

Gdje se istina jasno i glasno ne govori tu laž izlazi na površinu. Ako budemo šutjeli i nezainteresirano okretali glavu neistina će se nametnuti kao istina. Onda ćemo jednog dana osvanuti u okruženju gdje ćemo biti krivi za sve i svašta pa ćemo se morati izvinjavati što smo uopće ostali živi.

Na žalost, i za ovakvog načelnika je svjesno ili nesvjesno glasao i jedan dio bratunačkih Bošnjaka, očito prevarenih raznim obećanjima ili pritiscima.