MOSTAR: Jedan mladić životno ugrožen u sukobu navijača Zrinjskog i Veleža

 MOSTAR: Jedan mladić životno ugrožen u sukobu navijača Zrinjskog i Veleža

U masovnoj tučnjavi navijača Veleža i Zrinjskog, koja se dogodila danas u 14:20 sati u Mostaru kod bivšeg hotela Ero, zbog zadobivenih povreda je jedna osoba životno ugrožena, a povrijeđena su i dvojica policijaca, potvrđeno je za Klix.ba.

-Muška osoba E. P. (2002.) je hospitalizirana u SKB Mostar. Zadobio je teške tjelesne povrede koje su trenutno opasne po život, kazala je za Klix.ba glasnogovornica SKB-a Mostar Andrijana Pandža.

Nesretnom mladiću je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” odakle je prebačen u SKB Mostar.

Uz životno ugroženog mladića,u ovoj zdravstvenoj ustanovi su također hospitalizirana dva policijska službenika kojima se utvrđuje zadobiveni stepen povreda.

Iz MUP-a HNK navode kako je oko 14:20 sati na križanju ulica Kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini hotela “ERO”, došlo do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih skupina, te da je intervencijom pripadnika policijskih službenika MUP-a HNK sukob prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

-Dvojica policijskih službenika zadobila su povrede neutvrđenog stepena i prebačeni su na hospitalizaciju u SKB Mostar. Također jedna mlađa muška osoba je zadobila teške tjelesne povrede, navode iz MUP-a HNK.

Policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih današnjih nereda.