Miro Lazović: Dodik je ušao u slijepu ulicu i povratka mu nema, SAD će mu svirati kraj

 Miro Lazović: Dodik je ušao u slijepu ulicu i povratka mu nema, SAD će mu svirati kraj

Milorad Dodik već odavno zateže konopac u BiH, a kada će pući i ko će stradati ostaje da se vidi, izjavio je za portal “Avaza” sociolog i političar, nekadašnji član Predsjedništva RBiH, Miro Lazović.

On je uvjeren da će krajnje posljedice ovakve političke situacije snositi upravo Dodik.

– Njegova retorika koju je i danas prezentirao ispred zgrade Predsjedništva podsjeća na onaj ratni period. Vojna situacija je drugačija, ali verbalni napadi na BiH, ponižavanje i urušavanje njenih institucija traju.

Pominjao je i pjesmu koju su pjevali i 1992. godine, “Nema te više Alija”. To podsjeća na Karadžićeve riječi, a zna se dobro gdje je Karadžić završio sa svojom politikom i Dodik bi morao izvuči pouku iz prošlih vremena i konačno se opametiti na način da promijeni svoju retoriku.

Ipak, bojim se da je otišao predaleko i da mu povratka nema, da je ušao u jednu slijepu ulicu iz koje pokušava izaći, ali što više traži sve je dalje od izlaza. Očekujem da će neko, a prije svega mislim na SAD, biti krajnji sudac koji će svirati kraj i odstraniti Dodika i njegovu politiku koja sve nas u BiH sluđuje posljednjih mjeseci – kazao je Lazović za portal Avaza.