Mektić u svom stilu “zalijepio” Viškovića: Ovaj ne konta ništa, ne zna da je Mile…

 Mektić u svom stilu “zalijepio” Viškovića: Ovaj ne konta ništa, ne zna da je Mile…

Ne možemo dozvoliti da Republika Srpska gubi nadležnosti. Moglo bi se dogoditi i da naziv Republika Srpska bude ukinut. Nismo za secesiju, rat, biflao je Višković, a onda se ukazao bivši ministar sigurnosti BiH.

Reakcije nakon posljednjeg istupa premijera Republike Srpske Radovana Viškovića se ne stišavaju.

On je, podsjećamo, jučer u Banjoj Luci izjavio da se ne boji sankcija zapadnih zemalja i da ništa štetno neće uraditi bilo kom narodu u BiH, niti djelovati protiv Ustava BiH.

– Ako neko želi da mi uvede sankcije, to će i uraditi. Međutim, ne mogu da se povučem, jer predstavljam Republiku Srpsku i njene institucije, rekao je Višković.

On je dodao da je ambasadora Velike Britanije u BiH Matthewa Fielda pitao da li se može nešto uraditi u njegovoj zemlji što nije u skladu sa Ustavom, te dodao da RS ne traži ništa više osim toga da se radi u skladu sa Ustavom BiH.

Tom prilikom se osvrnuo i na odluku o zakonu o šumama, rekavši kako je moguće da Brčko distrikt i FBiH imaju vlasništvo, a RS ne može.

– Ne možemo dozvoliti da Republika Srpska gubi nadležnosti. Moglo bi se dogoditi i da naziv Republika Srpska bude ukinut. Nismo za secesiju, rat, niti želimo nanijeti štetu, ali moramo braniti naše interese, kazao je Višković. Fieldu je, kako je naveo, kazao da su u BiH nezadovoljni Srbi i Hrvati.

Nije prošlo dugo, a stigla je i reakcija bivšeg ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

-Ovaj ne konta ništa, ne zna da je Mile reterirao, poručio je kratko Mektić.