Mehmed Meša Pargan: Danas je izvršena kulturološka i obrazovna aneksija dijela Bosne i Hercegovine od strane Srbije

 Mehmed Meša Pargan: Danas je izvršena kulturološka i obrazovna aneksija dijela Bosne i Hercegovine od strane Srbije

Današnjim usvajanjem zakona o srpskom jeziku, koji će u identičnom sadržaju usvojiti Skupština Srbije i Narodna skupština bh. Entiteta RS, te nedavnim unificiranjem udžbenika u Srbiji i bh. entitetu RS, izvršena je kulturološka i obrazovna aneksija dijela Bosne i Hercegovine, od strane Srbije.

Kupovinom Telekoma RS (koju je Srbija već davno obavila), najavom kupovine Elektroprivrede RS i energetskim forsiranjem Drine, bit će zaokružena i ekonomska, informativna i energetska aneksija.

Kada sljedeće godine bh. entitet RS proglasi nezavisnost, to će biti samo formalni čin. Topovima se i tenkovima ništa neće niti može uraditi (Željko bez smisla i pokrića samo baca bombe za potrebe dnevne politike) jer ih nemamo niti ćemo imati povod da ih koristimo. Tenkovi i topovi će biti okrenuti prema nama, jer su u vlasništvu onih koji nam razvaljuju zemlju, a pri tome su, radom, diplomatskom aktivnošću itd, isposlovali podršku svijeta.

A mi? Šta mi radimo? Ratujemo saopštenjima. I tu je kraj.
A oni nam lijepo kažu šta će uraditi. Proglasit ćemo nezavisnost i tačka. A mi ni mukajet.
Tada će biti izgubljen rat, samo iz razloga jer nismo prepoznali da godinama već traju bitke, koje smo gubili i izgubili, bez otpora. Puštajući domaće izdajnike i profitere da onemoguće odbranu.

Mi nemamo pojma da protiv nas traje rat. Opasniji od onoga iz devedesetih.
Nemamo pojma ni o čemu! Zavirite malo u Sarajevo. Šta kažu? Ima li fotelja, para, limuzina… Ko će preuzeti koju poziciju?
Hoće li biti bolje kad ode Sebija? Ili će biti bolje ako ostane?
Šta kaže političko Sarajevo?