Major Mehdin Jakubović dobio i četvrtu presudu: Spor izgubio i portal koji je prvi prenio lažnu vijest

 Major Mehdin Jakubović dobio i četvrtu presudu: Spor izgubio i portal koji je prvi prenio lažnu vijest

Samo mjesec i po je proteklo od presude koju je ugledni major Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mehdin Jakubović dobio protiv RTRS-a zbog povrede časti i ugleda, a već je stigla nova presuda u korist Jakubovića. Naime, Osnovni sud u Banja Luci presudio je protiv portala banjaluka.net odnosno firme Grape doo koja je vlasnik pomenutog portala da su povredili čast i ugled Jakubovića.

Podsjećamo, portal banjaluka.net je prvi, 25.9.2020. godine, objavio lažnu vijest da je Jakubović organizator lažnog pokušaja atentata na tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon toga, ovu laž prenijeli su brojni mediji, a Jakubović je već dobio prvostepene presude i to protiv Srđana Perišića, fizičko lice koje je pronosilo gnusne laži na Happy TV srpske televizije u Srbiji, Srne, Novinske agencije Republike Srpske i Radiotelevizije Republike Srpske, tako da je ovo četvrta presuda u korist Mehdina Jakubovića.

Firma Grape doo, vlasnik pomenutog portala dužna je solidarno Jakuboviću isplatiti 3.000 KM na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda te 1.486 KM na ime troškova postupka.

– Dvije tužbe sam povukao zbog nedostatka sredstava za pravnu borbu, a više nema ni svrhe jer je provostepenim presudama razotkrivena laž, iako bih da imam mogućnosti pravno gonio sve one koji su doslovno, bez rezerve prenosili lažnu vijest od glavnog uzroka banjaluka.net koji su pali na sudu prvostepenom presudom – napisao je Jakubović na svom facebook profilu.

Naučio sam, kaže Jakubović, da se mora držati dostojanstveno i biti strpljiv te uzdati u Boga, pravdu, prijatelje i razumne ljude koji neće povjerovati u laži bez dokaza te kako treba koristiti zakonske pretpostavke i biti uporan u traženju pravde.

– Mene je održala moja vjera, nevinost i istinska podrška sa svih strana. Uvidio sam da ti, mimo Allahove volje niko ne može nauditi, a što više zli ljudi pokušavaju da ti naškode i diskreditiraju dobijaš sve veći ugled i postaješ jači.

Shvatio sam da koliko god je bilo medija koji su uzrokovali i prenijeli lažnu vijest da je mnogo više bilo onih medija i pojedinaca koji su demantirali tu laž, a na kraju oni mediji koji su uzrokovali i prenosili laž su bili prinuđeni da to demantuju – kaže Jakubović.

Izvor:Preporod.info