KONAKOVIĆ PORUČIO PORTPAROLU SNSD-a: “Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka …”

 KONAKOVIĆ PORUČIO PORTPAROLU SNSD-a: “Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka …”

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković komentirao je na Twitteru izjave portparola SNSD-a Radovana Kovačevića o mirnom razlazu BiH.

Konaković je jasno poručio da ne može biti disolucije Bosne i Hercegovine.
“Ništa gluplje nisam čuo od ovog što govori portparol SNSD-a Radovan Kovačević. Vi ćete kao mirno da odnesete kosti naših predaka sa sobom, naše rane u Srebrenici, Prijedoru i drugim mjestima stradanja? Naše kuće u RS-u, djedovinu. Mi ćemo kao mirno da vas posmatramo? Mirni razlaz?”, napisao je Konaković.

Inače, u kontekstu trenutne situacije Konaković je jučer kazao da ga kao čovjeka koji pripada bosanskohercegovačkim političkim snagama rastužuje činjenica da naš politički establišment izgleda toliko bespomoćno da jedino što u ovom trenutku mogu uraditi jeste apel, vapaj i krik da im neko riješi problem Milorada Dodika.

On je dao prijedlog kojim bi se moglo suprostaviti potezima Dodika.
– Zašto bi se dijelile pare od MMF-a ikome, zašto bi se dalo RS-u išta kad oni blokiraju institucije. Imaju Džaferović i Izetbegović alate. Ako je to blokada, blokirajte sve, dok se ne počne. Tu hrabrost, tu odlučnost, s ove naše strane, nema je, ne vidimo je, i ona je kalkulantnost. Ovako mi vidimo, mi smo naravno spremni”, kazao je Konaković.