KOMŠIĆ POTOPIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodikov odlazak u diplomatsku samoizolaciju dobar za Bosnu i Hercegovinu…

 KOMŠIĆ POTOPIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: Dodikov odlazak u diplomatsku samoizolaciju dobar za Bosnu i Hercegovinu…

Imajući u vidu činjenicu da će sastancima sa novim Visokim predstavnikom u BiH prisustvovati i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, postaje očigledno da Milorad Dodik ostaje potpuno usamljen u njegovom takozvanom nepriznavanju legitimiteta izbora novog Visokog predstavnika u BiH.

Demokratska fronta BiH smatra da je odluka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da stupi u političku i diplomatsku samoizolaciju, s obzirom da Dodik neće prisustvovati Bledskom strateškom forumu, odnosno sastancima regionalnih i evropskih lidera u Sloveniji, veoma dobra sa stanovišta interesa države Bosne i Hercegovine.
Druga dva člana Predsjedništva BiH mogu u punom kapacitetu predstavljati državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane te iznijeti na jednom međunarodnom forumu poziciju Bosne i Hercegovine u okviru evropskih integracija ali i skrenuti pažnju na blokade vezane za evropski put BiH, koje uglavnom vrše politike SNSD-a i HDZ-a protiveći se realizaciji 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u EU.

Osim toga, imajući u vidu činjenicu da će sastancima sa novim Visokim predstavnikom u BiH prisustvovati i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, postaje očigledno da Milorad Dodik ostaje potpuno usamljen u njegovom takozvanom nepriznavanju legitimiteta izbora novog Visokog predstavnika u BiH, poručuju iz Demokratske fronte.
Dodik se nedavno obratio javnosti gdje se dotakao i izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u kojima je on rekao da bi Dodik probirao strance koji će voditi pregovore u BiH.” Željko Komšić je jedna neuspješna figura koja sebe pokušava napraviti važnim. Nikoga on ne predstavlja. Predstavlja Bošnjake i s njima se slaže, zaključuje Dodik.