KAKVA BLAMAŽA: Prijedorčani žele spriječiti Pavlovića da podnese ostavku: Mi smo vas birali, mi stojimo iza vas

 KAKVA BLAMAŽA: Prijedorčani žele spriječiti Pavlovića da podnese ostavku: Mi smo vas birali, mi stojimo iza vas

Protest građana Prijedora, koji je prema svemu sudeći organizovao GO SNSD Prijedor, zbog ostavke gradonačelnika Dalibora Pavlovića, započeo je danas oko 17 sati, kao što je ranije i najavljeno.

Na protestu podrške gradonačelniku Pavloviću okupilo se, sudeći prema fotografijama, nekoliko desetina osoba.

Okupljeni građani istakli su zastave SNSD-a, Srbije i Republike Srpske, a na jednom transparentu je napisana i poruka upućena Pavloviću.

– Gradonačelniče mi smo vas birali, mi stojima iza vas. Ostavka ne!, navodi se.

Na skup podrške, u pratnji svoje supruge, stigao i je i gradonačelnik Dalibor Pavlović.
– Mi smo ga birali i želimo da ga spriječimo da preda ostavku, rekla je Gorana Mišić Bundža, koja je među organizatorima skupa.

Narodni poslanik u skupštini RS-a Nebojša Vukanović dao je ranije ultimatum gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da obavijesti CIK BIH o ostavci ili će objaviti nove eksplicitne fotografije i snimke.

Vukanović se na ovo odlučio nakon što Pavlović zvanično nije podnio ostavku, iako je to najavio u četvrtak, smatrajući da se radi o dogovoru lidera SNSD-a Milorada Dodika i prvog čovjeka Prijedora. Kao što se već pisalo, gradonačelnik Prijedora je već u petak ponovo stigao na svoje radno mjesto.

Vukanović je kazao da materijale koje ima nije želio ranije objaviti kako bi “sačuvao i ono malo dostojanstva što je ostalo kod Pavlovića”.

-Nisam mu ja Dodik da se sa mnom poigrava i bolje mu je ujutro čim ustane da napiše, potpiše i pošalje neopozivu pismenu ostavku, te je javno objavi, ili od 16:01 objavljujem sadržaje… Ali ako se ovako nastavlja grubo poigravati sa narodom i fingira ostavku onda je zaslužio da budem nemilosrdan bez trunke milosti i saosjećanja”, zaključio je Vukanović.