JOŠ JEDNA DOBIJENA BITKA: Major Mehdin Jakubović dobio presudu i protiv RTRS-a za lažno optuživanje

 JOŠ JEDNA DOBIJENA BITKA: Major Mehdin Jakubović dobio presudu i protiv RTRS-a za lažno optuživanje

Mehdin Jakubović, major u Oružanim snagama (OS) Bosne i Hercegovine nastavlja dobijati presude protiv medija koji su ga oklevetali da je organizator takozvanog pokušaja atentata na Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine.

Jakubović je već dobio prvostepenu presudu protiv Novinske agencije SRNA za povredu časti i ugleda. Prvostepenu presudu, danas je stigla vijest, dobio je i protiv Radio televizije Republike srpske (RTRS).

Sudinica Okružnog suda iz Banja Luke Dragana Kovačević presudila je u korist Jakubovića, a RTRS-u je naloženo da Jakuboviću zbog povrede časti i ugleda isplati 3.000 KM, te 1.186 KM na ime sudskih troškova.

– Dok čekam pravosnažnost prvostepenih presuda u moju korist na Okružnom sudu Bijeljina koje sam dobio protiv Novinske agencije Republike srpske SRNA i fizičkog lica Srđana Perišića na Osnovnom sudu Bijeljina zbog povrede časti i ugleda, danas sam dobio vijest o prvostepenoj presudi u moju korist protiv Radio televizije Republike srpske (RTRS) na Osnovnom sudu Banja Luka zbog povrede časti i ugleda.

Mislili su me nalogodavci, kukavice koji se kriju u mišijoj rupi diskreditirati preko izvršioca medija koji se nisu udostojili provjeriti istinu. Međutim, nisu bili ni svjesni da će moju ličnost i reputaciju dići do nebesa, a ja kao častan građanin, častan Bošnjak musliman i borac Armije Republike BiH, kao i častan oficir OS BiH, ne krijem se, tu sam, dostupan svim sigurnosnim agencijama BiH i svijeta, a što ne bih kada sam čist od svega i slijedim naš čisti islam i poštujem zakone – napisao je Jakubović povodom prvostepene presude.

Izvor:(Preporod.info)