IZETBEGOVIĆEVA IZJAVA DIGLA PRAŠINU U RS-u: Javila se Snježana Novaković Bursać – “Prevazišao je sve dosadašnje drskosti”

 IZETBEGOVIĆEVA IZJAVA DIGLA PRAŠINU U RS-u: Javila se Snježana Novaković Bursać – “Prevazišao je sve dosadašnje drskosti”

Jučerašnji intervju lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojem je, osvrćući se na dešavanja u Crnoj Gori i nedavne prozivke od strane predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao da bi “poštovao Srpsku pravoslavnu crkvu kada bi ona popravljala svoj narod, što je uloga svih vjerskih zajednica, služila Bogu i dobru, a suprotstavljala se zlu i zlikovcima”, izazvala je burne reakcije iz manjeg bh. entiteta.

Tako se danas oglasila šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać i rekla da je Izetbegović posljednjom izjavio “prevazišao sve dosadašnje drskosti” i dadala da “jedino kreatore sarajevske politike treba popravljati”.

– Ovakva politika i ovakve izjave su u suštini duboko otrežnjujuće i motivišuće za nas u Republici Srpskoj, jer jasno pokazuju da nam je izgradnja sopstvenih institucionalnih i drugih kapaciteta od vitalnog značaja – rekla je Novaković Bursać i dodala:

– Slične izjave Izetbegović je davao i ranije, međutim, ipak iznenađuje drskost i način sa kojom to čini, ne prezajući da javno, jasno i u suštini izrazi nepoštovanje prema sveštenstvu, arhijerejima i pripadnicima najstradalnije crkve i naroda na Balkanu u 20. vijeku implicirajući da tu nekoga treba “popravljati” – navela je Novaković Bursać.