Izetbegović: Dodik obeća srušiti BiH, a sruši crkvu u Konjević Polju

 Izetbegović: Dodik obeća srušiti BiH, a sruši crkvu u Konjević Polju

Dodik obećava da će srušiti BiH, a sruši crkvu u Konjević Polju. Jedno priča, drugo radi. Mogu ga zaustaviti međunarodna zajednica, bh. tužilaštvo, organi gonjenja, i na kraju krajeva to će se tako i desiti ako sa teških kočijaških riječi pređe na djela.

Poručio je ovo večeras lider SDA Bakir Izetbegović, gostujući u emisiji Vijesti u 7 Hayat televizije.

Voditeljica emisije pitala je Izetbegovića ko može zaustaviti člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika u njegovim prijetnjama.

– Dodik obećava da će srušiti BiH, a onda sruši crkvu u Konjević Polju. Jedno je šta on priča, a drugo šta radi. Može ga zaustaviti međunarodna zajednica, bh. tužilaštvo, organi gonjenja, i na kraju krajeva to će se tako i desiti ako on sa ovih teških kočijaških riječi pređe na djela. Ako se zaista upusti u to da destabilizira prilike na Balkanu.

Neće imati iza sebe ni Vučića, ni Srbiju, ako se zaista upusti u to da uđe u neke rizične stvari koje mogu dovesti do konflikata u ovom dijelu Evrope. Ja to znam pouzdano. Siti su više te politike koja izaziva konflikte i vodi u destabilizaciju. Mislim da od te priče, busanja u prsa, neće biti puno – uvjeren je Izetbegović.