“DRITANI IZ NAŠEG SOKAKA”: Širom Sarajeva osvanuli plakati na kojima su Nikšić, Konaković i Forto

 “DRITANI IZ NAŠEG SOKAKA”: Širom Sarajeva osvanuli plakati na kojima su Nikšić, Konaković i Forto

U glavnom gradu BiH danas su osvanuli plakati u kojima se pojedini predsjednici stranaka okupljenih unutar predizborne Osmorke, a sada Šestorke, uspoređuju sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

Kako se može vidjeti na plakatima koji su postavljeni na više lokacija u gradu, autor ili više njih su pokušali na prilično neukusan način uputiti zamjerke ili nezadovoljstvo procesima koji se trenutno vode u formiranju vlasti na svim nivoima u BiH nakon oktobarskih izbora.

Na plakatima se nalaze predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, SDP-a Nermin Nikšić i Naše Stranke Edin Forto. Ispod njihovih slika nalazi se slika ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Natpis na plakatu glasi: “Na koga djeca liče? Na babu!”. “Babo” u ovom slučaju predstavlja Fikreta Abdića, kojeg su tako zvali unutar tzv. “Autonomne pokrajine Zapadne Bosne”.

Bez obzira na zamjerke koje autor(i) ovih plakata smatraju da imaju na rad pomenutih političkih partija i njihovih lidera, usporedba sa ratnim zločincem i izdajnikom ipak je možda malo pretjerano.

Poruke ispisane uz fotografije Nikšića, Konakovića i Forte su: Dritani iz našeg sokaka, Djeca liče na Babu; Koalicija za Otvoreni Balkan i veliku Srbiju; Troj(k)anski konj…

Zasad nije poznato ko su autori ovih poruka.