DODIKOV UDAR NA IZETBEGOVIĆA: “Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi…“

 DODIKOV UDAR NA IZETBEGOVIĆA: “Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi…“

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bakir Izetbegović “spletke i neozbiljnost sa političkog terena prenio i na teren historije”.

“Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao `dobri Bošnjanin` – ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve istorijske fantazije kod Bakira Izetbegovića”, rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su stanovnici BiH prije nekoliko vijekova bili jedan narod – dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. vijeku.

Dodik je poručio Izetbegoviću da su Srbi autohton narod i na teritoriji Hercegovine, i na teritoriji Bosne vijekovima unazad o čemu postoje ozbiljni historijski izvori dostupni svima.

“Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i istorija, ovaj Izetbegovićev čas istorije služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice”, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik.