DODIK U SVE DUBLJOJ IZOLACIJI: Čak i njegovi najbliži saradnici govore – “GOTOV JE!”

 DODIK U SVE DUBLJOJ IZOLACIJI: Čak i njegovi najbliži saradnici govore – “GOTOV JE!”

Dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić putuje po svijetu i prima najveće državnike svijeta, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izuzev Srbije i Mađarske i to pod zastavom BiH, po svemu sudeći, ne može više nigdje da ode, piše BN televizija u komentaru, potkrijepljujući ovu tezu činjenicom da Dodik nije bio pozvan na samit lidera Zapadnog Balkana, održanom na Brdu kod Kranja.

BN piše da Dodika nisu pozvali ni na sutrašnji svjetski kongres u Švedsku, gdje će biti prisustni evropski i svjetski lideri među kojima je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Sve ovo upućuje da se Dodik već nalazi pod nekom vrstom “tihih” sankcija i da se obruč oko njega steže, priznao on to ili ne. Najavljuju se nove sankcije i ne samo protiv njega, piše BN navodeći mogućnost da Dodik sa sobom u “živo blato” povuče i cijelu Republiku Srpsku.

Svemu tome kumovale su brojne afere koje se vezuju za Dodika, kao i oko njegovih članova uže porodice, kumova, prijatelja… kao i njegova bahatost koju pokazuje naročito u posljednje vrijeme…

Da je Dodik upao u probleme i da čeka ishod toga to je u nadavnom intervju kazala i njegova kćerka Gorica koja je navela da nju, kako je kazala, posebno iritira to što dva Dodikova bliska saradnika govore – Gotov je!

A da se nešto iza brda valja, govori i njena jutrošnja objava na društvenim mrežama:
-Amerika treba da uvede sankcije zbog korupcije svom ambasadoru u BiH i pojedincima zaposlenim u ambasadi. Očistite prvo svoje dvorište, tamo vam je najzagađenije.

Da li će se i zvanično Dodik naći pod dugo najavljivanim sankcijama uskoro će biti poznato. Ko će još da bude na toj listi i kakve posljedice će da osjeti Republika Srpska? To su pitanja koja se logično nameću, kao i da li će “majstor mnogih marifetluka i manipulacija” pred bičom i prijetnjama međunarodne zajednice spašavajući sebe “izdati” Republiku Srpsku?

Iako ima nagovještaja da će “podviti rep” i vratiti se u Sarajevo, kao da ništa nije bilo, ovaj put je pitanje da li više pije vode Dodikova taktika zatezanja užeta do kraja, traženjem bilo kakvog ustupka praveći novi salto mortale i postane veći Bosanac od Bošnjaka.

Očito je da su na potezu predstavnici međunarodne zajednice i to oni ljudi iz američke administracije koji su već bili ovdje i pomogli Dodiku da uspostavi svoju višedecenijsku vladavinu na ovim prostorima, zaključuje televizija BN u današnjem komentaru.