DODIK U DELIRIJUMU NAKON VOJNE VJEŽBE: “Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome”

 DODIK U DELIRIJUMU NAKON VOJNE VJEŽBE: “Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju nakon završetka vojne vježbe “Munjeviti udar 2021” na Pešteru kako će Srbija nastaviti ulagati u svoju vojsku, a vježbi je nazočio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Ne zanima nas da ikome prijetimo, ne interesiraju nas sukobi, ratovi, ali nas interesira da uvijek možemo biti u stanju da svoju zemlju i narod obranimo”, kazao je Vučić.

Dodao je kako će Srbija nastaviti ulaganje u svoju vojsku.

Vidjeli ste najnovije tenkove, naše nove mašine, 11 PASARS-a, pancire. Moramo još da radimo i pojačavamo bespilotne letjelice, naručili smo nove i naručivat ćemo više, a snaga naše vojske bit će drastično uvećana i izmijenjena u narednih devet mjeseci, to pokazuje snagu države”, napomenuo je srbijanski predsjednik, javlja RTS.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je kako se Srbija može obraniti od bilo koga i bilo kakvih zamisli za narušavanje njenog integriteta.

“Mi se radujemo snazi Srbije, to nam je potrebno. Mi uživamo u tome. To izaziva druge da je ponize, ali napori koje smo vidjeli su destimulativni za sve one koji misle da je Srbija lak zalogaj”, istaknuo je Dodik.