Dodik: Pošto su prodali vjeru za večeru, SDS i PDP neka puste patriote da odbrane RS olovkom

 Dodik: Pošto su prodali vjeru za večeru, SDS i PDP neka puste patriote da odbrane RS olovkom

Niko ne odustaje od posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi se odlučivalo o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istakao da su svi materijali dostavljeni i da neće biti povučeni.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, istakao je da se opozicija ponovo bavi spinovima i da mu je nejasno zašto su se SDS i PDP uzbudili zbog rasporeda održavanja sjednica kada su od samog početka rekli da u tome neće da učestvuju.

On je naglasio da su se nakon poziva specijalnog izaslanika američkog predsjednika za Balkan Gabrijela Eskobara, lideri SDS i PDP Mirko Šarović i Branislav Borenović, sakrili u mišju rupu iz koje se pojave samo kad im, kako kaže, baci sir.

-Pošto su rukovodstva SDS-a i PDP-a kapitulirala i prije bitke, prodali vjeru za večeru, sada bi red bio da ćute i ne smetaju patriotskim partijama da odbrane Republiku Srpsku olovkom i rukom, hrabro i časno, onako kako su je prije 30 godina najbolji morali braniti životima, naglasio je Dodik.

Ovo prozivanje opozicije je ustvari Dodikova reakcija na izjavu Branislava Borenovića da “od 140 zakona, vraćanja nadležnosti, svakodnevnih najava sudbonosne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će tobože niko drugi do prvi dezerter i ratni profiter Milorad Dodik Republici Srpskoj vratiti vojsku i druge nadležnosti, spali smo na prvo četiri informacije sa par zaključaka, da bi se na kraju odustalo i od toga, kao i od same sjednice”, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.