Dodik likuje nakon razbijanja protesta, popovi pjevaju o vojsci na Kosovu

 Dodik likuje nakon razbijanja protesta, popovi pjevaju o vojsci na Kosovu

U Cetinjskom manastiru počelo je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, u prisustvu patrijarha srpskog Porfirija, sveštenstva i predstavnika više sestrinskih crkava.

Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije stigli su na Cetinje helikopterom.
Najmanje 1.800 policajaca je uključeno u obezbjeđivanje reda i mira u Cetinju, javili su crnogorski mediji.

Milorad Dodik je za za Televiziju Pink izjavio da se pokazalo da je Srpska pravoslavna crkva jaka i da će ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Јoanikija biti završeno. On je ovako prokomentarisao jutrošnje razbijanje protesta na Cetinju i upornost Srpske pravoslavne crkve da se ustoličenje održi po svaku cijenu.

Nije Dodik usamljen u likovanju zbog situacije u Crnoj Gori. Danas je postalo jasno da je velikosrpska politika potpuno ovladala Crnom Gorom.

Dok u Cetinju traje žestok napad policije na okupljene građane u cetinjskom manastiru pravoslavni popovi, okruženi navijačkim skupinama iz Srbije, pjevaju pjesmu “Kad se vojska na Kosovo vrati”. Ovim potezom Srpska pravoslavna crkva je pokazla šta joj cilj.

Povodom sukoba građana Crne Gore i policije na Cetinju oglasio se premijer države Zdravko Krivokapić koji je osudio ponašanje demonstranata. – Napad na policiju je napad na državu! Sve što se dešavalo jučer i danas na Cetinju je pokušaj terorističkih akcija”, rekao je on.

– Potpuno je jasno da su nalogodavci i organizatori najviše rukovodstvo DPS-a u saradnji sa organizovanim kriminalnim grupama kojima će država stati na put”, napisao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.