Dodik iz Crne Gore dobio odgovor kakav zaslužuje

 Dodik iz Crne Gore dobio odgovor kakav zaslužuje

Demokratska Crna Gora reagirala je na posljednje izjave Milorada Dodika, koji je bio gost na Televiziji Pink, gdje je u emisiji Novo jutro ponovio sramno mišljenje da je neuporediva priča o Srebrenici, gdje se kako on tvrdi “nije desio genocid”, i naravno o onome što se desilo Srbima u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima u Drugom svjetskom ratu, koji je bio genocid.

Dodik je rekao da je Dritan Abazović prikriveni nacionalista, dok smatra da je Aleksa Bečić loš prema Srbima.

“Naime, dotični gospodin je, sve su prilike, toliko mudar čovjek da je uspio i sebe da ubijedi da nikad nije kazao da se u Srebrenici desio genocid. Šteta po njega, jer uprkos očitoj želji, ne živimo u petnaestom, već dvadeset prvom vijeku pa imamo nešto što se zove internet, a na internetu servis znan kao YouTube, koji je opasan svjedok za sve koji pate od nedostatka doslednosti. A taj nam videoservis putem lika i glasa istog Milorada Dodika kaže sledeće:

“Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio Sud u Haagu i to jenesporna pravna činjenica!” Savršeno dobro zna, kaže Milorad”, ističu u saopćenju iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, to nije jedina istina koju bi Dodik zamijenio “patriotskim” lažima.

“Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Vidimo, dakle, da Mile ni u ciljanoj amneziji nije baš inovativan. Takve želje za falsifikovanjem prošlosti u cilju abolicije političke sadašnjosti veliki Georg Orwell je postavio kao jedan od ključnih segmenata legendarnog romana “1984”. Ali, Dodiku očito, osim inovacije i umijeća, fali i talenta da bi se proslavio na tom polju. Od svega ispade da dobri “patriota” Mile ima samo želju da laže i ništa više”, ocjenjuju Demokrate.

Aleksa Bečić je, smatraju oni, problem samo za lukrativne Srbe, poput Dodika, koji svoje srpstvo mjere u sefovima punim novca.