DODIK BRUTALNO O ĐUKANOVIĆU: “Kada je krenuo da otima crkve doživio je propast”

 DODIK BRUTALNO O ĐUKANOVIĆU: “Kada je krenuo da otima crkve doživio je propast”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doživio propast, jer je pokušao da se obračuna sa srpskom nacionalnom linijom, javlja SRNA.

-Ovo je i simbolički kraj Đukanovićevog režima koji se zasnivao na svađi, opstrukciji srpskog nacionalnog bića, interesa i prava u Crnog Gori, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je dodao da se to desilo onoga trenutka kada je Đukanović umislio da može da se razračuna sa Srbima i Srpskom pravoslavnom crkvom.

– Kada je krenuo da otima crkve i crkvenu imovinu onda su protesti doveli do njegovog političkog poraza, a posljednja dešavanja su pokazala da je radio u korist svoje političke propasti. Jasne su dvije činjenice, a to je da je mitropolit Joanikije ustoličen i da je SPC u Crnog Gori pokazala snagu, rekao je Dodik.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da bi “samo čovek bez dostojanstva” sebi dozvolio da “helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog.”

-Pirova je ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore. Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prestonici i u našoj državi.

Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prestonom gradu“ rekao je Đukanović u svom obraćanju.